Kulinarny Mały Wiedeń
Identyfikator: OBB_170. Złożone w kategorii: Edukacja przez Witold Kubik
Opis projektu
Kulinarny Mały Wiedeń (celem projektu jest przypomnienie potraw, które dominowały w Bielsku i Białej w okresie panowania Cesarza Franciszka Józefa i w okresie międzywojennym. Kursanci w grupach dwudziestoosobowych przygotowywaliby potrawy, ciasta i ciasteczka wg starych przepisów. Proponuje się przeprowadzenie kursu w dwóch grupach z tym samym programem: grupa wiosenna (maj, czerwiec - ogólnodostępna); grupa jesienna (listopad, grudzień - dla seniorów 50+).
Szacunkowy koszt przedsięwzięcia: 16.400 zł
Promuj projekt
Podoba Ci się ten projekt? Sądzisz, że jego realizacja jest ważna dla mieszkańców miasta? Im więcej osób się o nim dowie i poprze w czasie głosowania, tym większe szanse projekt ma na realizację.